Intact lanseaza un radio comercial in septembrie

Data publicarii: 01-08-2008 | Media

Trustul Intact va lansa, cel mai probabil la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, o retea noua de radio, cu format comercial, care va emite la nivel national, a explicat Sorin Oancea, detinatorul a 25% din societatea Antena 3 SA, care administreaza, in prezent, radioul News FM.

De asemenea, postul de stiri News FM se va inchide, iar Romantic FM va emite, de acum inainte, doar in Bucuresti. Toate schimbarile vor fi implementate abia dupa ce compania va primi acordurile de la Consiliul National al Audiovizualului, la sfarsitul lui septembrie.

Potrivit lui Oancea, noua retea va fi lansata pe frecventa postului de stiri News FM din Bucuresti si a celor peste 20 de frecvente ale Romantic FM din tara. Numele noii retele nu a fost inca stabilit, asa cum nu au fost stabilite nici alte detalii legate de echipa, sedii etc., a spus Oancea. El a precizat insa ca reteaua va fi bazata pe muzica si divertisment si va fi pe genul Contemporary Hit Radio, cum sunt si Kiss FM sau Radio 21.

"News FM era doar o frecventa pe Bucuresti si era un format care s-ar fi sufocat daca ar fi ramas la acest stadiu. Pe de alta parte, extinderea postului in tara era prea costisitoare pentru trust - frecvente, achizitii de frecvente", a spus Sorin Oancea, care a explicat ca, in urma mai multor discutii, s-a ajuns la concluzia ca o retea comerciala ar fi mai potrivita in acest moment.
 
Despre Romantic FM, Oancea a spus ca este un format care se descurca foarte bine in Bucuresti, dar ca, in tara, nu are acelasi succes.

"Romanticul sta foarte bine in Bucuresti, insa, ca format national, nu este ceea ce ne-am fi dorit noi", a spus el. De asemenea, Oancea a mai spus ca postul Romantic FM avea foarte putina reclama, mai ales ca urmare a formatului: "Bagi reclama pe Romantic, ii distrugi formatul", a spus el. In urma operarii acestor schimbari, postul Romantic FM din Bucuresti va difuza, in continuare, reclama, insa genul care sa nu deranjeze ascultatorii acestui tip de radio, respectiv reclama premium, cross-promotion sau sponsorizare.

News FM s-a lansat pe 1 noiembrie 2007, pozitionandu-se ca primul post de radio de stiri din Romania care functioneaza pe principiul breaking news. Postul are acoperire in Bucuresti si emite pe 89 FM. Romantic FM a primit licenta de la CNA in decembrie 1994 si emite in Bucuresti din aprilie 1995.

Reteaua de statii locale a Romantic FM s-a lansat in anul 2006, iar in prezent, postul de radio are acoperire in 20 de orase. Trustul Intact, fondat in 1992, detine si posturile de televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia, GSP TV si mai multe publicatii, printre care Jurnalul National, Saptamana Financiara si Gazeta Sporturilor. Printre competitorii Intact, pe segmentul radiourilor, se numara Lagardere, compania de radio Pro si SBS.

Business Standard