Dupa Chrysler, si GM cocheteaza cu producatorii auto indieni

Data publicarii: 01-08-2008 | International

Dupa ce ieri au circulat vesti potrivit carora Chrysler poarta negocieri cu producatorul indian de autovehicule Tata, noi surse spun ca un alt mare constructor american, General Motors, a initiat discutii cu indienii de la Mahindra & Mahindra. Aceleasi surse, citate de Reuters, spun ca GM negociaza in paralele cu producatori din Rusia si China, miza fiind vanzarea brandului Hummer.

Potrivit Reuters indienii sunt interesati mai mult in gasirea unor parteneri pe piata americana prin care sa isi poata lansa propriul SUV, intentia de a cumpara Hummer fiind secundara.

Mahindra vrea sa lanseze SUV-ul in 2009 si pana acum a semnat contracte cu aproximativ 250 de dealeri americani.

Oficialii celor doua parti au refuzat sa faca vreun comentariu.

GM si-a anuntat, de curand, dorinta de a-si creste vanzarile pana la 4 miliarde de dolari. Piata chineza se afla de mai mult timp in atentia companiei, in acest sens angajand un consultant care sa evalueze apetenta asiaticilor pentru masini americane.

GM se confrunta de trei ani cu serioase probleme financiare, pierderile totale in acest interval fiind de 51 miliarde dolari. In urma cu o luna reprezentantii companiei anuntasera ca au in vedere o regandire a strategiei pentru Hummer, automobil cunoscut pentru dimensiunile impresionante dar si pentru consumul urias de combustibil.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: