Operatorul grec de telefonie mobila OTE a dat in judecata Siemens

Data publicarii: 03-08-2008 | International

Operatorul grec de telefonie mobila OTE a dat in judecata in Germania grupul Siemens, pe care il acuza ca i-a mituit angajatii in cadrul unui amplu dosar de coruptie, scrie sambata cotidianul Suddeutsche Zeitung, citat de AFP.

Este pentru prima data cand o companie straina intenteaza un proces impotriva concernului industrial german, suspectat ca a dat mita in valoare totala de 1,3 milioane de euro pentru a obtine atribuirea unor contracte internationale.

Intr-o prima etapa, OTE vrea ca tribunalul de mare instanta de la Munchen sa oblige Siemens sa-i dezvaluie rezultatele unei anchete interne asupra activitatilor sale din Grecia, unde grupul german a semnat in 1997 un contract cu operatorul de telefonie mobila in valoare de un miliard de euro. Ulterior, OTE ar putea cere despagubiri de la Siemens, compania fiind banuita ca pentru obtinerea de contracte a dat mita in valoare de 75 milioane de euro unor responsabili ai OTE .

Parchetul grec desfasoara din 2006 o ancheta preliminara in legatura cu aceasta afacere. De asemenea, luna trecuta a fost deschisa in Grecia o investigatie judiciara pentru coruptie si spalare de bani in cadrul unei anchete referitoare la mita care ar fi fost data de Siemens unor oameni politici greci.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: