Toyota lanseaza scuterul vertical

Data publicarii: 04-08-2008 | Auto

La nici un an de la preluarea sectiei de robotica a Sony, Toyota lanseaza scuterul vertical - dispozitiv inovativ de transport pentru persoane.

Desi inventia japonezilor a fost primita cu mare simpatie de catre publicul larg, au existat si voci care au acuzat dificultatea de pilotare a noului mijloc de transport. Oficialii Toyota spun insa ca Winglet este foarte usor de controlat, fiind accesibil oricui, inclusiv varstnicilor.

Directorul Toyota, Takeshi Uchiyamada, spune ca proiectul Wiglet face parte din strategia adoptata de compania pe care o conduce, strategie care vizeaza accesibilizarea si implementarea noilor tehnologii ale roboticii in viata de zi cu zi - "Intentionam sa elaboram roboti prietenosi, care sa existe alaturi de oameni. Winglet poate ajuta pe oricine sa se deplaseze in siguranta si sa se mentina in forma".


Wiglet

Conform wired.com, oficialii Toyota spun ca nu intentioneaza fabricarea in serie a dispozitivului, mai ales ca testarea lui se afla inca la inceput de drum - compania va introduce totusi Wiglet intr-o serie de mall-uri, precum si intr-un aeroport, pentru a vedea in ce masura aparatul va fi apreciat de catre public.

Desi Wiglet nu depaseste 20 km pe ora, scuterul este foarte usor si se strecoara usor in spatiile inguste.

Toyota Winglet

Compania japoneza asteapta cu nerabdare feedback-ul utilizatorilor, care va reprezenta si masura in care oficialii Toyota vor lua in considerare o eventuala fabricare in serie a scuterului, relateaza wired.com.

Anul trecut, Sony a decis sa vanda sectia de robotica, renuntand totodata la robotul-catel Aibo, moment in care a intervenit Toyota. Compania japoneza a intentionat inca de la inceput sa continue munca celor de la Sony, si astfel a luat nastere proiectul Wiglet.

Cotidianul