Cine vaneaza banii din afacerea inundatiilor

Data publicarii: 05-08-2008 | Afaceri

Costel Casuneanu, Dan Besciu, Sorin Vulpescu, Dorinel Umbrarescu si Horia Simu, care controleaza companiile de constructii PA & Co, Euroconstruct Trading '98, Spedition UMB si CCCF Bucuresti, au declarat ca sunt interesati sa reabiliteze drumurile distruse de inundatii.

Afacerea ajunge la cateva zeci de mil. euro pentru reabilitarea drumurilor, iar pentru refacerea caselor distruse au fost alocate de stat, pentru primele 500 de locuinte, 21 mil. lei (sase mil. euro), a declarat ministrul lucrarilor publice, Laszlo Borbely.
Potrivit ministrului Laszlo Borbely, banii pentru constructia de locuinte pentru sinistrati vor fi suplimentati, in prezent, bilantul aratand peste 700 de locuinte distruse de viitura.

UMB Spedition, Pa & Co si Euroconstruct sunt companiile la care statul
a apelat in 2005, prin incredintare directa, repararea drumurilor distruse de viitura in Moldova. "Ne vom interesa cand va avea loc licitatia si vom participa si noi", a declarat pentru Dan Besciu, unul dintre patronii Euroconstruct.

"Regele asfaltului", Dorinel Umbrarescu a confirmat pentru Business Standard ca UMB Spedition ar putea repara drumurile distruse de inundatii. "Daca vom castiga contractul vom reabilita soselele indiferent de zona", a precizat Umbrarescu.

Horia Simu, omul de afaceri care controleaza compania CCCF Bucuresti a declarat pentru Business Standard ca sunt interesati sa castige acest contract si ca vor cere detalii cu privire la licitatie. Costel Casuneanu a declarat ca sunt interesati de castigarea acestui contract, in conditiile in care firma controlata de omul de afaceri a reabilitat, in 2005, DN 12 B, Onesti-Tg. Ocna-Slanic Moldova. Potrivit bilantului realizat de autoritati, peste sapte kilometri de drumuri nationale si 1.067 de kilometri de drumuri judetene si comunale sunt impracticabili, si 1.408 de poduri si podete au fost distruse in urma inundatiilor. In total, au fost afectate sase judete (Botosani, Neamt, Maramures, Iasi, Bacau, Suceava) si 145 de localitati. Totodata, au fost afectate si 23.315 hectare de teren agricol, fiind, de asemenea, acoperite de ape 3.034 de hectare de pasuni ti fanete.

Laszlo Borbely, ministrul lucrarilor publice a declarat ca deocamdata a fost alocata suma de 21 milioane de lei pentru refacerea a 500 de case. "Noi vom livra materiale de contructii catre autoritatile locale care le vor distribui sinistratilor. In urma unei anchete sociale se va stabili care sunt familiile care nu isi pot construi singuri casele, iar pentru acestia se vor aloca bani suplimentari pentru contractarea unor constructori", a precizat Borbely. Portivit ministrului lucrarilor publice, licitatia pentru achizitionarea materialelor de constructii a fost lansata ieri, prin Bursa de Marfuri, si va fi deschisa noua zile.

Presedintele Traian Basescu i-a asigurat, luni, pe localnicii din Saucesti, judetul Bacau, ca Guvernul va trimite materiale in zona pentru refacerea caselor afectate de inundatii, in doua-trei saptamani. El a sosit in localitatea Saucesti din judetul Bacau dupa ce a vizitat localitatile Doljesti si Tamaseni din judetul Neamt, afectate de inundatii. La fel ca si in Neamt, la Saucesti, presedintele Basescu a dat asigurari ca persoanele afectate de inundatii vor fi ajutate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: