Credite cu dobanda de 37% pentru restantieri

Data publicarii: 06-08-2008 | Finante-Banci

CitiFinancial nu-i refuza pe ocupantii Biroului de Credit, insa ii "pedepseste" cu dobanzi de 36,99% pe an, noteaza Cotidianul.

Ocupantii Biroului de Credit, indiferent de suma pe care o datoreaza, mai au o sansa sa obtina un imprumut. CitiFinancial, membra a grupului Citibank, trateaza restantierii ca pe oricare alt client. Diferenta apare insa la nivelul costurilor creditului contractat. "Oferta de credite este aceeasi pentru toate persoanele, indiferent daca acestea figureaza cu informatie pozitiva sau negativa in evidentele Biroului de Credit, stabilirea plafonului maxim de credit, a conditiilor de acordare a creditului, precum si a dobanzilor si comisioanelor fiind realizata in functie de bonitatea fiecarui solicitant de credit", ne-au spus reprezentantii institutiei. Diferentele de dobanda sunt insa uriase, mergand de la 9,9% pe an pentru creditele in euro acordate clientilor "curati" pana la 36,99% pe an pentru clientii cu un istoric de plata patat.

"Nu se poate vorbi despre o valoare maxima a restantei pentru a mai putea contracta un credit. Sunt analizate istoricul de plata si situatia curenta a obligatiilor de plata ale solicitantului de credit", mai adauga cei de la CitiFinancial.

Creditele pentru nevoi personale fara garantie imobiliara oferite de Citibank Romania pot atinge plafonul maxim de 65.000 de lei in cazul creditelor noi, respectiv 75.000 de lei in cazul clientilor actuali ai Citibank Romania care solicita suplimentarea creditului aflat in derulare. Valoarea creditului este stabilita pentru fiecare solicitant de credit in functie de veniturile cu caracter de permanenta acceptate de catre banca, gradul de indatorare si bonitatea solicitantului. Pentru un credit de nevoi personale fara garantie, solicitantul trebuie sa aiba o varsta intre 21 si 74 de ani, sa fie angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata sau determinata pe o perioada mai mare decat durata creditului, sa fie persoana fizica autorizata sau pensionar si sa dovedeasca un venit minim lunar de 333 de lei - pentru pensionari -, respectiv 388 de lei - pentru salariati si persoane fizice autorizate, gradul maxim de indatorare pentru acest tip de credit fiind de 30% din veniturile lunare ale solicitantului.

Creditul pentru nevoi personale cu garantie imobiliara poate avea o durata de creditare cuprinsa intre 5 si 20 de ani, iar suma imprumutata poate varia intre 15.000 de lei si 225.000 de lei. Conditiile de eligibilitate pentru contractarea creditului de nevoi personale cu garantie ipotecara sunt extrem de flexibile, permitand accesarea creditului de catre un grup larg de clienti. Persoana (angajat, persoana fizica autorizata sau pensionar) care aplica pentru acest credit Citibank Romania trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 23 si 70 de ani si sa dovedeasca un venit lunar pe familie de minimum 750 de lei. De asemenea, este necesara instituirea unei ipoteci de rang I asupra unui imobil aflat in proprietatea solicitantului de credit.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: