Ce isi doresc romanii de la patroni

Data publicarii: 06-08-2008 | HR/Cariere

Pe langa salariu, un sfert dintre romani mai vor de la angajator asigurare de sanatate, 15% pensie privata, 11% bonuri de masa si 6,7% prime.

Un sfert dintre angajatii din Bucuresti (24,5%) si mai mult de 20% dintre cei din orasele mari (peste 100.000 de locuitori) declara ca ar dori ca printre beneficiile pe care le primesc de la angajator sa se numere in primul rand asigurarea privata de sanatate, arata un nou studiu co-branded, Asibus 2008, lansat de Mednet si Media Xprimm.

Asigurarea privata de sanatate a luat astfel locul pensiei private, care a fost indicata anul trecut, in cadrul studiului Asibus 2007, drept cel mai dorit beneficiu extrasalarial. Pe locul doi in preferintele romanilor se situeaza pensia privata, urmata de asigurarea de viata.

Peste 11% dintre angajati doresc de la patron, pe langa salariu, si bonuri de masa, 7,5% viseaza la bonuri de cadouri, iar 6,7% la prime. Vor traininguri doar 6,4% dintre angajati, iar 2,5% ar dori ca patronii sa se transforme in banca si sa le acorde imprumuturi. Vor facilitati pentru concediu de odihna 2% dintre angajati, iar 2,4% ar dori abonament la o clinica privata. Nu sunt hotarati ce vor de la angajator doar 0,3% dintre salariati.

Curios e faptul ca in provincie sunt dornici de specializare 7,5% dintre angajati fata de 6,4% in Bucuresti. De asemenea, mai trebuie spus faptul ca 9,1% dintre angajatii din provincie ar dori bonuri de cadouri fata de 7,5% in Bucuresti. Tot provincialii sunt mai atrasi de asigurarea de viata si de pensia privata decat bucurestenii.

Cotidianul