Fata Asigurari si-a dublat afacerile si a obtinut profit in primul semestru

Data publicarii: 06-08-2008 | Afaceri

Compania Fata Asigurari, controlata de grupul Generali, si-a dublat afacerile in primul semestru pana la 25,58 milioane lei (6,97 milioane euro) si a afisat un profit de 314.726 lei, pe fondul extinderii retelei si a dezvoltarii segmentului de asigurari non-agricole, a anuntat miercuri asiguratorul.

Primele brute subscrise de Fata Asigurari in primul semestru din 2007 s-au ridicat la 12,5 milioane lei (3,75 milioane euro).

"Volumul primelor brute subscrise a fost de 25,58 milioane lei, in crestere cu 115% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 24% fata de bugetul prognozat", se arata in comunicatul asiguratorului, care anunta rezultatele semestriale.

"Conforma strategiei de dezvoltare a companiei, asigurarile agricole si-au mentinut trendul crescator", a declarat director general adjunct al companei, Viorel Stoica.

El a adaugat ca societarea a reusit sa dezvolte si segmentul de asigurari non-agricole, care au ajuns in prezent la o pondere de peste jumatate (56%) in portofoliu.

Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali - Fata Assicurazioni - a preluat in toamna lui 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior Fata Asigurari Agricole, redenumita recent Fata Asigurari.

Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: