Altima, hibridul electric de la Nissan

Data publicarii: 06-08-2008 | Auto

Acesta functioneaza pe baza unei baterii nou-noute, care costa mai putin si ofera mai multa putere motorului.

Conform cnet.com, Nissan a anuntat ca automobilul-hibrid va fi lansat pana in 2010, urmand sa fie produs la scara larga cel tarziu in 2012. Vehiculul dezvoltat de catre inginerii de la Nissan este similar cu modelul Denki Cube si isi propune sa duca lucrurile si mai departe, valorificand tehnologia alimentarii electrice.

Noua baterie Nissan alimenteaza mai eficient si costa mai putin.

Hibridul Altima, este cu atat mai interesant cu cat are la baza tehnologia dezvoltata si omologata de Toyota.

Mecanismul pus la punct de inginerii japonezi, actionat cu sistem de propulsie (tractiune spate), va fi disponibil atat in varianta cu cutie de viteze manuala, cat si automata, si convertizor al cuplului de torsiune, pentru o actionare electrica mai eficienta.

Oficialii companiei nu au dezvaluit detalii legate de performanta sau de termenul oficial al lansarii hibridului.

Noutatea sistemului de alimentare, care genereaza curent electric din hidrogen, consta in faptul ca acesta reduce la jumatate cantitatea de platina consumata, minimizand costurile. Nissan a reusit sa creasca tensiunea curentului electric de alimentare de la 90 la 130 de kilowati, ceea ce se traduce prin motoare electrice mai puternice. In plus, noua baterie a hibridului Altima este cu 33% mai mica decat cele din generatia anterioara.

Nissan Altima Hybrid

Initiativa Nissan apare in contextul in care necesitatea incetatenirii metodelor neconventionale de alimentare a automobilelor se simte tot mai acut. Oficialii companiei japoneze isi pun mari sperante in acest proiect, investind resurse umane si financiare considerabile in acest sens.

Cotidianul