Arbitrul pensiilor private a aprobat norma privind reglementarile contabile

Data publicarii: 06-08-2008 | Finante-Banci

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat norma cu privire la reglementarile contabile conform directivelor europene, potrivit careia arbitrul pensiilor poate colecta, printre altele, date cu privire la situatia financiara a societatilor, a anuntat CSSPP.

Norma completeaza cadrul legal in vigoare cu prevederi referitoare la contabilitatea conturilor consolidate, potrivit CSSPP.

Actul normativ prevede forma si continutul situatiilor financiare anuale consolidate ale societatilor supravegheate de CSSPP, precum si regulile de intocmire, aprobare, auditare si publicare a situatiilor financiare anuale consolidate ale acestora, se arata in comunicat.

Printre etapele procesului de consolidare se afla centralizarea bilanturilor si conturilor de profit si pierdere ale societatii-mama, precum si conversia situatiilor financiare anuale ale societatilor nerezidente.

Potrivit actului normativ, arbitrul pensiilor private poate colecta si procesa orice date si informatii relevante, precum pozitia financiara, rezultatul operatiunilor si modificarile pozitiei financiare a grupului, inclusiv datele cu caracter personal, se arata in comunicat.

Procesul de consolidare a societatilor supravegheate de CSSPP se refera la situatiile financiare anuale consolidate care includ: bilantul consolidat, contul de profit si pierdere consolidat si notele explicative.

Situatiile financiare anuale consolidate ofera o imagine fidela a activelor, datoriilor, pozitiei financiare si a profitului sau pierderii entitatilor incluse in aceste situatii financiare, considerate ca un tot unitar, potrivit CSSPP.

NewsIn