Afacerile comerciale si-au accelerat cresterea anuala la 19,3% in luna iunie

Data publicarii: 07-08-2008 | Economie

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a urcat in luna iunie cu 19,3% fata de perioada similara din 2007, sustinuta in special de avansul puternic al vanzarilor de produse nealimentare, potrivit datelor publicate, joi, de Statistica.

In luna mai a acestui an, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul sporise cu 7,6% fata de luna similara din 2007.

Vanzarea de produse nealimentare a sporit in luna iunie a acestui an cu 27,1% fata de nivelul atins in a sasea luna din 2007, iar vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun s-a majorat cu 10,9%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat, pe total, o crestere cu 23,5%, sustinuta in principal de comertul cu carburanti pentru autovehicule, care s-a marit cu 24,3% in intervalul iunie 2007- iunie 2008.

In luna iunie, afacerile cu servicii de piata pentru populatie au avut un ritm anual de crestere de 7,3%.

Comertul cu amanuntul a sporit cu 16% in primul semestru

INS a mai aratat ca, in primul semestru din 2008, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul - exceptand comertul cu autovehicule si motociclete - a avansat cu 16%, datorita vanzarilor mari de produse nealimentare, care au sporit cu 18,9%, precum si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun, unde cresterea a fost de 12,8% fata de primele sase luni din 2007.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a crescut cu 28,5% in prima jumatate a acestui an fata de perioada similara din 2007.

Comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelelor a avansat cu mai mult de o treime (34,4%), in timp ce vanzarile de carburanti pentru autovehicule au sporit cu aproape o cincime (19,5%).

Afacerile comerciale au crescut cu 9,7% in iunie fata de mai

Raportat la luna mai a acestui an, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a avansat, pe ansamblu, cu 9,7% in luna iunie din 2008.

In schimb, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule s-a diminuat, in iunie fata de luna precedenta, cu 13,7%.

In luna iunie, afacerile cu servicii de piata pentru populatie au avut un ritm lunar de crestere de 23,6%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: