BCR introduce noi facilitati pentru utilizatorii cardurilor emise de banca

Data publicarii: 07-08-2008 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a introdus, incepand de joi, 7 august, noi facilitati pentru utilizatorii cardurilor emise de banca, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Astfel, posesorii de carduri BCR pot sa isi modifice la bancomat codul secret al cardului - asa numitul PIN (Personal Identification Number). PIN-ul poate fi schimbat ori de cate ori posesorul considera ca este necesar. In plus, detinatorul cardului isi poate alege un numar de patru cifre (care reprezinta PIN-ul) mult mai usor de memorat.

O a doua facilitate introdusa de BCR este ca posesorii cardurilor de credit emise de banca pot obtine un extras de cont al cardului de credit de la oricare dintre cele peste 1.600 de ATM-uri ale bancii.

"Noile facilitati pentru posesorii de carduri ilustreaza faptul ca BCR pune accent pe calitate si isi propune sa largeasca in mod constant gama de beneficii pe care le ofera clientilor sai. Ne dorim ca prin utilizarea acestor beneficii, viata clientilor nostri sa devina mai usoara datorita unui confort sporit in utilizarea cardurilor", a declarat Igor Zganjer, directorul executiv al Directiei Carduri din cadrul BCR.

Numarul tranzactiilor realizate cu carduri BCR a inregistrat o crestere de peste 15% la finele lunii iunie 2008 comparativ cu iunie 2007, ajungand la aproximativ 4,5 milioane de operatiuni. In acelasi timp, volumul tranzactiilor realizate cu carduri BCR a crescut cu peste 40%, inregistrand o valoare de aproximativ 1,5 miliarde lei.

Posesorii de carduri BCR isi pot plati facturile la bancomatele bancii pentru circa 160 de furnizori de servicii si utilitati de interes national sau local, cu care banca are incheiate conventii. Astfel, clientii BCR au posibilitatea de a plati facturile pentru furnizori de servicii de telefonie fixa si mobila, companii furnizoare de internet, operatori de televiziune prin cablu, societati de asigurari, de leasing, de apa si canal, de distributie energie electrica si gaze, se mai precizeaza in comunicat.

BCR are, in prezent, aproape 2,4 milioane de carduri active. Banca ofera clientilor, persoane fizice si juridice, un numar de 23 tipuri de carduri, de debit si de credit, cu utilizare in tara si/sau strainatate, avind conturi in lei sau valute liber convertibile.

BCR recomanda ca posesorul de card sa nu isi tina impreuna in acelasi loc cardul si PIN-ul scris pe hartie si sa nu divulge nimanui, sub niciun motiv, acest cod care asigura securitatea banilor din cont.

Banca nu percepe comision pentru efectuarea de plati din conturile de card.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: