Fonduri UE depozitate la Bancpost

Data publicarii: 08-08-2008 | Finante-Banci

Bancpost a fost selectata pentru depozitarea fondurilor UE destinate agriculturii, dezvoltarii rurale si pescuitului, in urma celei de-a treia proceduri de acest fel organizate de Ministerul Agriculturii, dupa ce precedentele doua au fost anulate in urma contestatiilor.
 
Selectia a vizat depozitarea fondurilor UE care vor fi virate pana la sfarsitul acestui an, intrucat de la 1 ianuarie 2009 sumele vor fi derulate prin Trezoreria Statului. "De la 1 ianuarie 2009 vom lucra cu Trezoreria Statului, pentru ca va derula si conturi in euro, astfel ca procedura se refera la fondurile pentru acest an. Sumele fiind mici, am folosit procedura de cerere de oferte, nu au fost contestatii, iar castigator a fost desemnat Bancpost", au declarat reprezentanti ai Ministerului Agriculturii. Procedura de selectie a fost lansata la finele lunii iunie, iar ofertele au fost deschise pe 9 iulie.

Prima licitatie a fost lansata in 2007 si a vizat depozitarea fondurilor UE aferente anului trecut. A doua procedura, lansata in 2008, a vizat fondurile aferente unei perioade mai lungi, 2008-2011, pentru a evita organizarea anuala a unor astfel de licitatii, avand in vedere cat de mult se pot prelungi. Ambele au fost insa anulate in urma mai multor contestatii.

Cotidianul