82% dintre managerii britanici prefera sa isi petreca vara in birou

Data publicarii: 08-08-2008 | HR/Cariere

Un recent studiu al TheLadders.co.uk, cel mai popular site britanic de recrutare, arata ca majoritatea managerilor (82%) intentioneaza sa ramana la birou pe durata verii. 58% din angajatii cu functii de conducere au recunoscut ca intre birou si familie vor alege prima varianta.

Cercetarea a mai evidentiat ca unul din patru manageri isi verifica e-mail-ul cel putin o data pe ora in timpul vacantelor. 21% dintre ei au admis ca acest obicei duce la neintelegeri cu partenerii de viata, nemultumiti de intruziunea serviciului in viata de familie.

59% din cei 600 de manageri inscrisi pe TheLadders.co.uk au admis ca vor sa mentina o stransa legatura cu ce se petrece la birou chiar si in vacanta. Aceasta explica de ce este atat de mare (71%) procentul celor care raspund imediat la e-mailurile de serviciu.

70% dintre managerii chestionati recunosc ca sunt mai mult decat bucurosi sa aiba cu ei in vacanta dispozitive wireless sau gadgeturi de tipul BlackBerry. Doar 28% dintre ei le folosesc pentru relaxare sau pentru a tine legatura cu familia.

"Angajatorii ar trebui sa isi incurajeze managerii sa se relaxeze si sa aiba ca singur scop incarcarea bateriilor in timpul concediului. Pentru ei un sef odihnit si entuziast ar trebui sa fie lucrul cel mai important. E surprinzator cat de multi manageri isi sacrifica timpul de concediu pentru birou. Mesajul nostru pentru ei e sa isi abandoneze telefonul si sa construiasca castele de nisip pe plaja cu familia", spune Sarah Drew, general manager la TheLadders.co.uk.

George Trifu