UBS il atrage in boardul director pe seful Swiss Life

Data publicarii: 11-08-2008 | International

UBS, cea mai mare banca din Europa dupa active, intentioneaza sa il numeasca pe Bruno Gehrig, directorul general al Swiss Life, in boardul de conducere al bancii. Pentru aceeasi functie s-a mai vehiculat si numele sefului Zurich Financial Services, James Schiro, potrivit Reuters care preia informatii aparute in presa elvetiana.

Conform aceleiasi surse, la intalnirea extraordinara a boardului director al UBS, stabilita pentru 2 octombrie, se va lua in calcul aducerea in cadrul institutiei a doi experti din SUA si a inca unuia din Elvetia.

UBS, care a raportat pierderi de 37 miliarde dolari, cele mai mari inregistrate in randul bancilor europene dupa generalizarea crizei creditelor, a mai anuntat ca are in plan restructurarea bancii astfel incat sa devina profitabila din 2009. Una din masurile astepate este concentrarea pe private banking.

Institutia va rascumpara titluri nelichide de la clientii retail, in valoare totala de 19,4 miliarde dolari (12,53 miliarde euro), in incercarea de a scapa de acuzele aduse de guvernul american privind inducerea in eroare a investitorilor in legatura cu riscurile datoriilor. De asemenea, compania a fost de acord cu plata unor amenzi de 150 milioane dolari.

Redactia BankNews.ro