Landul german Renania de Nord-Vestfalia este gata sa vanda banca WestLB

Data publicarii: 18-08-2008 | International

Landul german Renania de Nord-Vestfalia vrea sa vanda cat mai repede pachetul de 38% din actiuni pe care il detine la banca regionala de stat WestLB, care se confrunta cu probleme in prezent, potrivit revistei germane Focus, citata de Reuters.

"Renania de Nord-Vestfalia este gata sa vanda detinerea sa la WestLB", a declarat, pentru Focus, ministrul de finante al landului, Helmut Linssen. "Desigur, pretul trebuie sa fie adecvat", a precizat Linssen.

Landul german estimeaza ca va obtine cel putin 3 miliarde euro pentru detinerea sa la WestLB, potrivit revistei citate de Reuters.

Focus mai relateaza ca au loc deja negocieri cu reprezentanti ai Deka Bank despre o posibila fuziune a celor doua banci, pana la sfarsitul anului, care ar urma sa genereze un "centru financiar pentru corporatii".

WestLB a trebuit protejata cu garantii de 5 miliarde euro de catre stat, dupa ce o serie de investitii riscante facute de banca i-au adus pierderi, in contextul crizei de pe pietele financiare internationale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: