Frumusetea ajuta cariera

Data publicarii: 18-08-2008 | HR/Cariere

De multe ori, in recrutare frumusetea este judecata la fel ca si alte calitati: in functie de contributia pe care o are in obtinerea rezultatelor, noteaza Evenimentul Zilei. In joburi precum promoter, receptioner, manechin, model, stewardesa, interactiunea cu clientul poate sa nu fie de lunga durata. Prin urmare, angajatul respectiv isi poate dovedi calitatile prin aparitia sa.

"Selectia si recrutarea in aceste domenii respecta adesea niste canoane fizice - inaltime, greutate. Insa chiar si la un concurs de frumusete nu este suficient doar aspectul. El trebuie dublat de alte calitati precum increderea in sine, naturaletea, istetimea", spune Ioana Moholea, project manager al Perspective Group.

In vanzari, televiziune sau relatii cu publicul, aspectul fizic e cel care deschide placut o discutie. Mai departe insa e nevoie de o serie de trasaturi care tin de personalitatea, abilitatile si educatia persoanei din acel post.

Clientii, mai toleranti

Un aspect fizic placut iti asigura un drum catre succesul in cariera si chiar in viata.

"Exista numeroase studii, atat referitoare la succesul profesional, cat si la reusita in viata de familie, a persoanelor cu proportii echilibrate, asa ca nu putem sa ignoram acest aspect. Oamenii, inclusiv clientii, sunt mai toleranti, au rabdare mai multa atunci cand interactioneaza cu o persoana cu atribute fizice placute, proportionate, sau cu o persoana foarte ingrijita, imbracata corect si cu gust", este de parere Nevenca Doca, directorul de resurse umane al Bancii Transilvania.

Integral in Evenimentul Zilei