BRD a lansat primele sale carduri cu cip

Data publicarii: 18-08-2008 | Finante-Banci

BRD-Groupe Societe Generale a lansat luni primele sale carduri cu cip, sub standardul EMV, prin care se pot realiza tranzactii la bancomate sau la comercianti cu un grad mai inalt de securitate, a anuntat, luni, banca.

Cardurile emise de BRD sunt realizate sub standardul EMV (Europay, Mastercard si Visa), care permite interoperabilitatea cardurilor cu cip cu bancomate (ATM) si aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

Primele carduri cu cip ale BRD sunt sub sigla Maestro si Cirrus, urmand ca ulterior sa fie lansate si carduri cu cip MasterCard.

Pana la sfarsitul acestui an, banca va integra noua tehnologie pentru tot portofoliul de carduri, se mai precizeaza in comunicatul bancii.

Cardurile cu banda magnetica aflate in stoc vor functiona normal pe toata perioada validitatii acestora, urmand ca la momentul reinnoirii sa fie inlocuite automat cu noua tehnologie cu cip.

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa retea si active, a emis peste 2,2 milioane de carduri si opereaza o retea de 1 370 bancomate si peste 15.000 de POS-uri.

NewsIn