Miliardarul rus Alexandr Lebedev vrea sa cumpere o banca mica din Germania

Data publicarii: 18-08-2008 | International

Miliardarul rus Alexandr Lebedev a declarat, pentru cotidianul autriac Die Presse, ca vrea sa cumpere o banca mica din Germania pentru a incuraja exporturile germane catre Rusia, relateaza Reuters.

"As cumpara cu mare placere o participatie majoritara la o banca germana pe care sa o folosesc pentru a spori exporturile germane catre Rusia", a spus Lebedev.

"Bancile cu active in valoare de 10-20 miliarde euro ar putea fi interesante", a adaugat Lebedev.

Dupa cum si-a descris obiectivul, Lebedev s-ar afla in cautarea unei banci de marime mica, precum cele regionale de economii sau bancile pentru credite ipotecare. Miliardarul a mentionat, insa, ca nu analizeaza inca foarte atent sectorul bancar german.

Lebedev a ajuns recent la un acord pentru cumpararea companiei germane de turism Oeger Tours.

Investitorii rusi si-au construit portofolii de detineri la companiile occidentale, iar unii dintre acestia sunt interesati acum de sectorul bancar, inclusiv miliardarul Suleiman Kerimov, care tocmai si-a majorat participatia la grupul financiar belgiano-olandez Fortis, potrivit unor relatari de presa.

Intr-un alt interviu publicat la sfarsitul saptamanii trecute de publicatia Welt am Sonntag, Aleksandr Lebedev avertiza Occidentul impotriva fondurilor de investitii ale Rusiei, mai ales din cauza coruptiei.

"Daca as fi in locul Germaniei, nu as vinde nimic unui fond de investitii din Rusia sau din China", afirma miliardarul rus, care adauga ca "nu as face acest lucru doar din cauza coruptiei".

NewsIn