Elvetia, tara cea mai atractiva pentru personalul cu functii de conducere

Data publicarii: 19-08-2008 | HR/Cariere

Potrivit unui studu realizat de Experteer, principalul site european de recrutare, tara cea mai atractiva pentru angajatii cu functii executive este Elvetia, cu o rata a intrarilor de 42%. La polul opus se afla Marea Britanie, cu un procent de doar 8%. Cercetarea a fost facuta pe 13.269 angajati.

In aceeasi categorie cu Marea Britanie mai sunt Franta, cu o atractivitate de 14% si Germania, cu 12%. Dintre angajatii care isi parasesc tara pentru a ocupa functii specializate in alte state, 64% sunt din Europa. Meseriile cele mai mobile sunt din domeniul finantelor, serviciilor si IT-ului.

Slaba atractivitate a Marii Britanii este explicabila avand in vedere faptul ca a fost printre cele mai afectate tari europene de criza creditelor, urmare a relatiilor stranse cu piata de capital americana. "Angajatii cu functii de conducere sunt acum mai mobili ca niciodata, relocarea pentru ei a devenit o chestiune comuna", spune Torsten Muth, managing director al Experteer.

Cei mai multi specialisti pleaca din tarile central si est-europene. Dintre acestia 40% pleaca pe pozitii de conducere sau de coordonare, procentul cel mai semnificativ fiind absorbit de Elvetia, Austria, Olanda si Belgia.

Salariu mediu al specialistilor veniti din alte tari este intre 50.000 si 75.000 de euro pe an.

George Trifu