Cum poti sa-ti deschizi propria banca

Data publicarii: 21-08-2008 | Finante-Banci

ING Bank se extinde printr-un sistem similar celui de franciza. Fie ca sa puna un ban deoparte, fie ca sa ia un credit pentru casa, masina sau frigider, oamenii apeleaza la banci. In timp ce majoritatea institutiilor financiare din Romania functioneaza administrand propriile sedii si sucursale, olandezii de la ING se extind in tara cu ajutorul unui sistem similar celui de franciza. Un partener selectat de reprezentantii bancii semneaza un contract de prestari servicii cu ING Romania, in baza caruia ia in administrare o sucursala ING. Banca a dezvoltat un sistem similar si in tari precum Belgia, Ucraina si Polonia.

Primul parteneriat de business de acest gen a fost incheiat la noi in 2004. Intre timp, numarul sucursalelor administrate de parteneri a ajuns la 165, pana la sfarsitul anului numarul acestora urmand sa fie de 200, potrivit Simonei Giosanu, manager de recrutare si dezvoltare a retelei.

Un sistem de franciza - lansat in noiembrie 2005 - au dezvoltat si austriecii de la Volksbank. Au ajuns acum la 102 sucursale in franciza, in aproape fiecare resedinta de judet, dar si in orase mai mici.

Integral in Evenimentul Zilei