Top 5 motive pentru care angajatii isi parasesc firma

Data publicarii: Astazi, 25-08-2008 | HR/Cariere

Potrivit unui studiu efectuat de portalul Salary.com, 42% din cei 7000 de angajati chestionati isi actualizeaza regulat CV-ul, dovedind intentia de a-si gasi alt loc de munca. In acelasi timp, doar 27% dintre angajatori au fost de parere ca proprii salariati "lucreaza" inca la updatarea CV-urilor.

Principalul motiv care ii determina pe angajati sa isi caute alt serviciu este remuneratia inadecvata. Circa 30% dintre respondenti sunt de parere ca firma pentru care lucreaza nu le ofera beneficiile de care au nevoie. Procentul este mai mare in cazul barbatilor, femeile fiind concentrate mai mult pe bunele relatii de munca si pe programul flexibil.

Desi sunt constienti de costurile mari ale inlocuirii personalului, angajatorii ofera, in medie, o majorare de 7% celor care isi anunta decizia de a parasi firma. 38% dintre angajati considera ca doar o majorare de 16-30% i-ar putea determina sa ramana, in timp ce 17% vor un procent de peste 31%.

Dincolo de salariu, angajatii invoca drept cauze ale plecarii lipsa oportunitatilor de avansare (19%), insuficicienta recunoastere a meritelor (17%), plictiseala (11%) si lipsa oportunitatilor de dezvoltare profesionala (11%).

De cealalta parte, cele mai puternice motive care ii stimuleaza pe angajati sa ramana in cadrul unei companii sunt bunele relatii cu managerii si colegii (25%), programul de lucru flexibil (22%), compensatiile financiare (20%), alte beneficii  atractive (20%). De remarcat ca fata de anii precedenti siguranta locului de munca nu mai este in topul primelor cinci motive de pastrare a job-ului actual.

Beneficiile cele mai des invocate de angajati au fost dezvoltarea profesionala, posibilitatea de a lucra de acasa, concediile mai lungi, programul flexibil, asigurarile medicale si de viata.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: