Cele mai bune tari pentru expati

Data publicarii: 25-08-2008 | HR/Cariere

Un studiu efectuat de HSBC Bank International a revelat ca Singapore este tara care ofera cele mai mari avantaje unui expat. Cercetarea a fost realizata prin chestionarea a 2155 expati din intreaga lume iar criteriile principale au fost timpul petrecut de respondent in tara respectiva, veniturile obtinute, economiile facute din salariu, accesul la serviciile de lux, usurinta acomadarii.

Pe locul 2 la egalitate se situeaza SUA si Emiratele Arabe Unite. In Emirate, cele mai apreciate lucruri au fost stilul de viata opulent, hotelurile luxoase, multitudinea centrelor comerciale si absenta taxelor pe venit. SUA se remarca prin nivelul salarial ridicat. In special expatii europeni, obisnuiti cu costuri ridicate in zona euro, considera ca stilul de viata din SUA este mult ridicat.

Belgia este urmatoarea tara in preferintele expatilor. In general expatii petrec aici mai mult timp decat in alte tari.

Pe pozitia cinci se situeaza Hong Kong, care atrage cei mai bine platiti expati, salariul lor putand atinge 200.000 dolari pe an, venit suficient pentru a face si economii intr-o tara in care costurile de trai nu sunt foarte mari.

Germania, Olanda si Canada sunt urmatoarele tari care atrag expatii. Germania si Olanda, ca majoritatea tarilor din zona euro, atrag expatii pe termen lung in ciuda costurilor de viata ridicate, ca urmare a posibilitatilor de a face parte din corporatii importante. In ceea ce priveste Canada, atractia vine ca urmare a costurilor de trai scazute, inchirierea unui apartament de doua camere in centrul Vancouver-ului costand 1800 dolari.

Locul sapte este ocupat de India, tara pe care expatii o considera ca fiind cea mai buna in ceea ce priveste raportul salariu-cheltuieli, insa aceasta ocupa ultima pozitie la standardul locuintelor.

China si Australia sunt la egalitate pe opt, fiind considerate locuri in care poti economisi, urmate de Spania si Franta. Pe ultimul loc se situeaza Marea Britanie, motivul principal fiind faptul ca majoritatea expatilor sunt in Londra, unul dintre cele mai scumpe orase din lume. Acesta este cauza pentru care expatii nu pot duce un stil de viata mai luxos aici. Inchirierea unui apartament cu doua camere costa aproape 5000 dolari, Londra figurand pe locul trei in topul celor mai scumpe orase.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: