Al noualea faliment pe piata bancara americana

Data publicarii: 27-08-2008 | International

Columbian Bank & Trust din statul Kansas a fost declarata falimentara de catre autoritatile americane in urma pierderilor cauzate de criza subprime, potrivit Reuters.

Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) a fost desemnata drept administrator al bancii, care avea active in valoare de 752 milioane dolari si depozite de 622 milioane dolari pe 30 iunie. FDIC nu a oferit nicio explicatie pentru decizia de a inchide banca, insa Columbian a raportat credite neperformante in valoare de 92 milioane dolari pe trimestrul doi, invocand volatilitatea pietei imobiliare.

Banca a constituit provizioane pentru pierderi legate de credite in valoare de 9,2 milioane dolari in primul trimestru, in crestere cu aproape 30% fata de cele 7,1 milioane dolari alocate in primul trimestru al anului trecut.

Conform unei declaratii a bancii, nivelul creditelor imobiliare acordate se ridica la 482,3 milioane dolari in primul trimestru, din care 439,4 milioane dolari reprezentau credite pentru constructii si dezvoltare si credite imobiliare comerciale.

FDIC a anuntat ca depozitele Columbian vor fi asumate de catre Citizens Bank and Trust of Chillicothe, Missouri. Deponentii Columbian Bank vor avea in continuare acces deplin la depozitele lor, a mai anuntat agentia.

George Trifu