Caraibe, noua locatie de lux a milionarilor

Data publicarii: 27-08-2008 | Lifestyle

In Costa Rica si in Republica Dominicana rasar peste noapte proiecte imobiliare destinate exclusiv celor cu foarte multi bani, noteaza Adevarul.

Costa Rica tinteste spre posesorii de mega-iahturi cu porturi special destinate acestora si vile luxoase, dar si cu scutiri de impozite pentru viitorii proprietari.

Isla Moin, care se ridica pe coasta neexploatata inca a Atlanticului in apropiere de orasul Limon, va avea o suprafata de 113 hectare si o plaja de 2,5 kilometri lungime. Proiectul rezidential se adreseaza celor care-si permit sa dea intre 174.900 si peste 2 milioane de dolari pe o casa de vacanta.

Complexul va cuprinde un hotel de lux cu cel putin 200 de camere, un port in care se vor putea ancora 500 de mega-iahturi de peste 100 metri lungime si aproximativ 800 de resedinte, inclusiv complexuri de apartamente, vile duplex si individuale. Prima faza a proiectului Isla Moin, dezvoltat de SolerPazos Group din Costa Rica, se va finaliza la inceputul lui 2010.

1,5 milioane de dolari pentru un penthouse

Costa Blanca, un proiect similar, dar aflat pe coasta de sud a Republicii Dominicane, i-a adus dezvoltatorului Group Metro vanzari de 100 milioane de dolari in prima zi de la lansare. Costa Blanca, care va fi finalizat tot in 2010, se va intinde pe o suprafata de 121 hectare si va cuprinde 10 turnuri de apartamente, 52 de vile, un port pentru 150 de iahturi de pana la 40 metri lungime, terenuri de tenis, de golf si plaja privata.

Un apartament cu doua camere de 120-175 metri patrati se vinde cu 350.000-550.000 dolari, iar un penthouse costa 1,5 milioane de dolari.

Casele din Caraibe, deosebit de atragatoare pentru rusii cu bani, de pilda, sunt privite mai mult ca o investitie decat ca un lux absolut, mai ales datorita scutirilor de taxe, scrie "Moscow Times". Dmitri Sevcenko, un broker pentru Trump Ocean Clubs, care deschide un complex rezidential in Panama, descrie acest loc ca pe un paradis fiscal.

"Cumparatorii sunt scutiti de taxele pe proprietate pe o perioada de 20 de ani. Mai mult decat atat, la fel de atragatoare pentru cumparatori sunt si veniturile din chirii", spune acesta. In Republica Dominicana, un cumparator nu plateste taxe pe prima proprietate timp de 10 ani, iar situatia este similara si in
Costa Rica.

Adevarul