Bogatii cumpara produsele cele mai scumpe numai in perioadele de reduceri

Data publicarii: 29-08-2008 | Lifestyle

Bogatii si saracii ii inteleg pe cei din jur dupa propriile standarde. De aceea, intre clasele sociale diferite exista o bariera a comunicarii. Un studiu sociologic, la care au fost implicati mai multi specialisti, dezvaluie zece secrete pe care nu le spun oamenii foarte bogati: 

In ochii lor nu sunt bogati. Cei care  au zeci de miliarde nu au de ce sa se planga, dar clubul lor se extinde de la an la an,  iar ei ajung sa se considere oameni obisnuiti. Isi fac chiar griji pentru batranete si pentru felul in care isi vor putea pastra stilul de viata si de aceea multi miliardari nu isi permit distractii scumpe.

Cumparaturile se fac de la hypermarket, chiar daca nu intotdeauna produsele sunt mai ieftine. Nu se uita la eticheta, dar nici nu risipesc. Stiu ce inseamna economia. Cumpara produsele cele mai scumpe in perioadele de reduceri.

Nu se zgarcesc la micile cheltuieli zilnice, desi saracii se gandesc ca asa pot strange bani. De fapt, banii se fac prin speculatii imobiliare sau bursiere, printr-un castig la loto sau, mai degraba,  printr-o afacere proprie. Bogatii nu ezita sa se imprumute pentru a dezvolta afacerile si nu recurg la averea lor.

Bogatii nu se uita la bani cand e vorba de rezervari la restaurante inchise pentru ceilalti, de capriciul unor produse unicat primite la comanda.

Nu faci bani fiind dragut cu lumea. Vedetele lumii afacerilor au facut bani strivind alte firme (un caz cunoscut este Netscape). Unii au fost "inraiti" de debutul falimentar in afaceri, care ii putea costa totul, dar care le-a servit ca lectie.

Taxele sunt pentru oamenii saraci. Pentru plata patronilor, prin dividende, se platesc mai putine dari catre stat decat pentru salarii. In plus, o mare parte din firmele romanesti au bilantul pe zero, iar patronii primesc la negru partea de incasari care genereaza profitul real.

Au fost studenti mediocri. Chiar in America, unde banii conteaza mai mult in invatamant, peste 40% din milionarii in dolari nu au facultate. Multi oameni bogati au trecut prin scoala cu ajutorul soptitului, stand langa cei mai destepti din clasa. Cheia succesului in viziunea lor e insa munca, hotararea si tratarea cu respect a celor din jur. Din scoala i-au ajutat cel mai mult nu cunostintele asimilate, ci deprinderea de a invata si disciplina.

Conduc limuzine care nu sunt ale lor. Fiindca moda trece repede, bogatii prefera sa inchirieze lucrurile scumpe care sunt in voga. Nu arunca cu bani nici pe masinile de lux, preferand sa le cumpere in leasing sau sa le foloseasca sub forma de imprumut.

Rata sinuciderilor e mai mare in randul celor saraci. Exista o legatura si intre grosimea buzunarului si starea de sanatate. In plus, cu bani poti cumpara un grad mai mare de libertate.

Miliardarii sunt ingrijorati de cei mai bogati decat ei. Ceea ce ii face pe majoritatea oamenilor fericiti nu e ceea ce au castigat, ci ceea ce au castigat de la ceilalti. Nu exista o limita unde sa fii satisfacut, si bogatii trag mereu cu ochiul spre cei de deasupra lor si isi inchipuie ca e mai bine acolo sus.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: