Inventiile de la stat inoveaza businessul

Data publicarii: 29-08-2008 | Afaceri

Institutele de cercetare de stat vor incheia parteneriate cu oameni de afaceri. Antreprenorii vor folosi rezultatele cercetarii nationale pentru a-si putea creste competitivitatea companiei, potrivit presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), Anton Anton. Autoritatea va organiza Caravana Inovarii, in cadrul careia se vor organiza, in toate zonele de dezvoltare economica din Romania, conferinte, seminarii, intalniri intre reprezentantii centrelor de cercetare din tara si intreprinderile, in special IMM-urile, care au nevoie de rezultatele activitatii de cercetare, dezvoltare si inovare pentru cresterea competitivitatii pe piata interna si internationala.

"Vor fi prezentate cele mai avansate produse, servicii si tehnologii realizate de institutele nationale de cercetare-dezvoltare, de universitati sau institute particulare de cercetare. Vor fi organizate si vizite la sediile firmelor interesate de preluarea de produse, servicii, tehnologii inovative sau dornice sa dezvolte parteneriate cu institutele de cercetare", a explicat Anton Anton.

De asemenea, in Caravana Inovarii vor fi cooptati specialisti care vor prezenta si oportunitatile de finantare a proiectelor de cercetare-dezvoltare si inovare din fonduri guvernamentale si structurale, initiate in comun de companii si grupuri de cercetare.

Prima etapa a Caravanei Inovarii a avut loc, luni, la Pitesti, joi a ajuns la Alexandria, iar sambata va fi in comuna Valcelele, din judetul Calarasi.

Cotidianul