Softuri pentru telefonul mobil

Data publicarii: 02-09-2008 | IT&C

Celularele cu sistem de operare propriu, Symbian sau Windows Mobile, pot fi transformate din simple telefoane in aparate complexe, noteaza Adevarul. Exista pe piata programe software pentru celulare care te ajuta sa controlezi televizorul sau sa deblochezi mobilul cu ajutorul retinei.

Telefoanele de ultima generatie, care folosesc sisteme de operare precum calculatoarele personale, pot fi transformate cu usurinta in ustensile practice la birou, acasa ori in vacanta. Cam asa ar suna pe romaneste inventia. Daca uiti des parolele, atunci aplicatia "BioWallet" este special conceputa pentru tine.

"Deschide ochiul"

Programul iti scaneaza retina cu ajutorul camerei foto a telefonului mobil pentru a verifica identitatea, dupa care iti ofera acces la e-mail, documente sau alte informatii personale din telefon. "BioWallet" se va regasi pe ultima versiune a sistemului de operare Android, dezvoltata de Google.

Compania iControl va dezvolta o aplicatie pentru terminalele Apple iPhone cu ajutorul careia telefonul devine telecomanda universala. Astfel, cu ajutorul iPhone poti sa controlezi aerul conditionat, sa armezi sistemul de securitate al casei ori sa dai drumul la sistemul audio sau la televizor. iControl spune ca programul va fi lansat in toamna. 

Filme pe telefonul mobil

Aceasta aplicatie te ajuta sa te uiti la videoclipuri online de pe Youtube sau Metacafe, direct pe telefonul mobil. Programul "vTap" este disponibil pe terminalele care utilizeaza platforma de operare Windows Mobile, pe iPhone dar si pe telefoanele cu Symbian.  Scrie un text oarecare pe telefonul mobil, iar programul Trippo il va traduce, in scris dar si vorbit, in engleza, spaniola si franceza, dar si in chineza si araba.

Taxi prin GPS

Aplicatia costa 30 de dolari pentru un an de folosinta si poate fi instalata pe aproape 600 de telefoane mobile.

Daca vrei sa comanzi un taxi, dar nu stii unde sa-i spui sa vina, atunci trebuie sa instalezi serviciul de comanda pentru taxi prin GPS. Cu ajutorul satelitului, taximetristul va sti unde anume este adresa.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: