Emilia Bunea a preluat mandatul de CEO ING Fond de Pensii

Data publicarii: 02-09-2008 | HR/Cariere

Din aceasta saptamana, Emilia Bunea a preluat mandatul de director general al ING Fond de Pensii, dupa avizarea primita din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului Pensiilor Private (CSSPP), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. 

Din pozitia de director general al ING Fond de Pensii, Emilia Bunea va fi responsabila de stabilirea directiilor principale de activitate si de dezvoltare necesare pentru a asigura atingerea obiectivelor companiei, precum si rolul de reprezentare in relatia cu presa si autoritati.

"Ne propunem sa ne consolidam in continuare pozitia foarte buna pe care o detinem pe piata pensiilor private din Romania, prin servicii care sa ii ajute pe clienti sa inteleaga cat mai bine noul sistem si un management al investitiilor extrem de profesionist. In plus, dialogul si consultarea permanenta cu autoritatile vor fi una dintre prioritatile mele, si aici vom avea in vedere valorificarea experientei substantiale pe care grupul ING a dobandit-o deja in domeniul administrarii fondurilor de pensii la nivel international", a declarat Emilia Bunea. 

Emilia Bunea, 39 de ani, s-a alaturat echipei ING in septembrie 2007 pe pozitia de director financiar al ING Asigurari de Viata. Bunea este absolventa a Institutului Politehnic si a celui de Administratie Publica si a Afacerilor din Bucuresti (ASEBUSS - Executive MBA) si detine titlul de Chartered Financial Analyst (CFA). Anterior, ea a ocupat functia de vicepresedinte si director financiar al Interamerican Romania, iar inainte de anul 2000 a lucrat in investment banking, la Capital Securities, subsidiara a BERD si a Wasserstein Perella, si in real estate, la Comtel Rom.

"Ne propunem sa continuam procesul de informare a noilor participanti privind beneficiile aderarii la un fond de pensii private. Statisticile oficiale arata ca un procent destul de mare dintre persoanele nou intrate in sistem nu au ales in mod voluntar un fond de pensii private si in consecinta au fost distribuite aleatoriu. Nu cred ca este cea mai buna varianta sa lasi un calculator sa decida cine iti administreaza pensia privata", adauga Emilia Bunea.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: