Fitch: Perspectiva privind sectorul global al reasigurarilor ramane stabila

Data publicarii: 02-09-2008 | International

Perspectiva privind industria globala a reasigurarilor ramane stabila in conditiile in care performantele operationale ale companiilor, nivelul capitalizarii si ameliorarea conditiilor din piata vor duce la mentinerea ratingurilor, in urmatoarele 12-18 luni, arata un raport Fitch.

Analistii Fitch estimeaza generarea de profit din primele subscrise in domeniul reasigurarilor generale, in 2008, tendinta preconizata sa se mentina in urmatoarele 12-18 luni,  in ciuda presiunilor generate de declinul profitului din investitii si de reducerea fluxurilor de capital din sectorul reasigurarilor generale.

In sectorul reasigurarilor de viata, Fitch Ratings se asteapta ca situatia sa ramana neschimbata pe termen scurt, atat in privinta conditiilor de pe piata cat si a performantelor economice ale companiilor din domeniu. Cu toate acestea, exista ingrijorari privind activele firmelor de reasigurari de viata, in contextul inaspririi conditiilor de creditare si a deteriorarii mediului economic pe piata financiara.

"Sectorul reasigurarilor nu a depasit ultimele 12 luni complet nevatamat", a spus David Stephenson, directorul Insurance Rating Group al Fitch, subliniind ca mediul investitional este mult mai putin favorabil decat acum un an.

Conditiile de piata din industria reasigurarilor generale si cea a reasigurarilor de viata s-a deteriorat comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007, o continuare a acestei tendinte putand duce la schimbarea perspectivei in negativa, subliniaza Fitch.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: