Bancile chinezesti, concurate doar de cele rusesti la performanta financiara

Data publicarii: 03-09-2008 | Finante-Banci

VTB Bank, a doua banca ruseasca dupa cifra de afaceri, a raportat un profit net cu 73,7% mai mare in perioada ianuarie-august 2008 decat in aceeasi perioada a anului trecut, echivalentul a 679 milioane dolari.

Cresterea a fost sustinuta in special de taxele percepute, dobanda la credite si schimburile valutare, potrivit oficialilor bancii.

Guvernul rusesc detine o cota de 77,47% din VTB Bank, subsidiara a VTB Group, specializat pe servicii si produse bancare in Rusia, fostele republici sovietice, Europa de Vest, Asia si Africa.

Institutiile de credit din China se intrec, la randul lor, in a raporta profituri uluitoare pentru un bancher de pe Wall Street.

China Construction Bank si-a publicat de curand rezultatele financiare obtinute in primele doua semestre din 2008. Potrivit acestora, profitul net a crescut cu 71,34%, pana la 8,24 miliarde dolari. Profitul inainte de taxare s-a majorat cu 50%, iar castigul pe actiune cu 71,34%, pana la 8,218 dolari.

Bancile chinezesti sunt cel mai putin afectate de criza subprime. Lichiditatile de care dispun, coroborate cu scaderea valorii multor companii occidentale, le-a facilitat initierea unui lant de achizitii in Europa si Statele Unite.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: