Google lanseaza un serviciu video in genul YouTube, pentru companii

Data publicarii: 03-09-2008 | IT&C

Google va lansa un serviciu pentru clientii sai business, care le va permite acestora sa posteze si sa vizioneze videoclipuri, in mod asemanator cu site-ul Youtube, anunta CNN.

Serviciul le va permite clientilor business sa posteze filmulete legate de activitatea lor, de la sesiuni de trianing la conferinte sau intruniri, si sa le vizioneze, intr-un mediu securizat. Numai clientii serviciului Google Apps Premier Edition vor avea acces la acest portal, aplicatia incluzand un serviciu de mesagerie online, de editare de texte, tabelare si aplicatii de securitate, fiind menita sa atraga o parte dintre clientii Microsoft Office.

Ted Schandler, analist la compania de cercetare Forrester, a declarat ca serviciul s-ar putea dovedi popular in randul companiilor care doresc sa foloseasca aplicatiile video in activitatile departamentelor de vanzari si training, si ca acest lucru ar putea atrage mai multi clienti pentru Google Apps.

Angajatii companiilor vor putea sa stocheze pana la 3GB de videoclipuri, aproximativ 300 minute, pe an. Ei vor putea sa controleze de cine sunt vizualizate videoclipurile, fie de utilizatori individuali, de grupuri, sau intreaga organizatie. Este posibila, de asemenea, cautarea, comentarea si introducerea videoclipurilor pe orice pagina de web interna organizatiei.

Google crede ca acest serviciu, care ofera posibilitatea de stocare a unui numar mare de fisiere video, va fi pe placul companiilor care nu mai trebuie astfel sa investeasca intr-un sistem de stocare complex, si eventual, mult mai scump.

Utilizatorii acestui serviciu vor avea nevoie numai de o conexiune de internet si un browser web pentru a rula aplicatia video, disponibila in pachetul Google Apps Premier Edition.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: