Titlurile Sony s-au depreciat masiv dupa anuntul privind retragerea laptopurilor Vaio

Data publicarii: 05-09-2008 | International

Actiunile Sony Corp s-au depreciat, vineri, cu 4,2%, la 3.880 yeni,pana la cel mai mic nivel din ultimii trei ani, dupa ce compania a anuntat retragerea de pe piata a 438.000 de computere portabile Vaio, invocand o problema posibila care ar putea determina supraincalzirea aparatelor, anunta Reuters.

Producatorul nipon de electronice s-a confruntat in ultimii ani cu reclamatii ca unele dintre bateriile pentru laptopuri se supraincalzesc, putand lua foc.  Dell Inc Apple Inc si alti producatori importanti de calculatoare au retras de pe piata 9,6 milioane de baterii Sony, ridicand pierderile companiei Sony la 51 miliarde yeni (481,5 milioane dolari).

Compania a anuntat ca impactul ultimei retrageri de pe piata asupra castigurilor este limitat. Dar unii jucatori de pe piata sunt ingrijorati asupra reputatiei Sony, din cauza ca ultimele actiuni ar putea afecta activitatile companiei, iar Sony nu a raportat defectiunea indeajuns de repede.

Mitsushige Akino, manager in cadrul Ichiyoshi InvestmentManagement, a declarat ca deprecierea actiunilor companiei a fost cel mai probabil cauzata de aprecierea yenului si de scaderea actiunilor de pe piata din Statele Unite, dar retragerea de pe piata a laptopurilor ar putea afecta imaginea marcii Sony, in cazul in care producatorul va descoperi alte defectiuni asemanatoare.

"Daca toate acestea se aduna si va reiesi ca grupul Sony este slab din punct de vedere structural, atunci valoare marcii sale va avea de suferit cu siguranta", a spus Akino.

Sony a anuntat ca problema laptopurilor Vaio, produse in intervalul mai 2007 - iulie 2008 este cauzata de iregularitatea pozitionarii circuitelor langa sistemul de inchidere, ce ar putea duce la supraincalzire si scurtcircuitare.

Compania considera ca divizia sa de calculatoare este unul dintre cei sapte piloni ai sai si vrea sa-si extinda activitatea comerciala la 9,4 miliarde dolari pana la finalul anului financiar ce se va incheia in martie 2011.

Purtatorul de cuvant Sony, Shinichi Tobe, a declarat ca producatorul de electronice a aflat pentru prima data de defectiune in august 2007 si a inlocuit componentele individuale ale calculatoarelor afectate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: