Mii de euro pentru absolventii din IT

Data publicarii: 05-09-2008 | HR/Cariere

"Presiunea creata asupra angajatorilor este mare si nevoile imediate trebuie sa fie acoperite cat mai repede, costul cu forta de munca fiind absorbit mult mai usor decat absenta efectiva a personalului necesar", considera Camelia Buburuz, directorul de resurse umane al JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Specialistii in resurse umane sunt de parere ca absolventii facultatilor isi pot gasi extrem de usor un loc de munca foarte bine platit, chiar de la inceputul carierei, in domenii precum IT, financiar, inginerie, publicitate, arhitectura, farmacie, limbi straine si banci.

Un licentiat poate castiga si 2.000 de euro

Head-hunterul George Butunoiu spune ca IT-ul (mai ales software-ul) va ramane si in anii urmatori cel mai bine platit domeniu pentru tinerii absolventi. Salariile sunt de doua-trei ori mai mari decat pentru orice alta specializare care necesita aceeasi perioada de experienta.

"Un proaspat absolvent poate castiga in IT cel putin 1.000 de euro la terminarea facultatii, iar unii dintre ei chiar si 2.000 de euro, daca fac software. Este adevarat ca si din alte domenii se poate castiga peste 1.000 de euro, insa nu ca salariu fix, ci din comisioane", sustine George Butunoiu.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: