Petrolul ramane scump chiar si la 100 dolari/baril

Data publicarii: 05-09-2008 | International

Pretul barilului de petrol ramane ridicat chiar si la nivelul de 100 sau 110 dolari/baril, a spus, vineri, directorul executiv al Agentiei Internationale pentru Energie (IEA), care solicita Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol sa mentina neschimbata productia de titei, arata AFP.

"Pretul petrolului a inceput sa scada, insa la nivelul de 100 sau 110 dolari/baril, titeiul ramane in continuare scump", a declarat directorul executiv IEA, Nobuo Tanaka, intr-un interviu acordat canalului de televiziune France 24.

Tanaka a mai apreciat ca, pe termen lung, investitiile nu sunt suficiente pentru ca productia de petrol sa creasca in acelasi ritm cu cererea mondiala de titei. "In 2009, exista riscul ca piata sa se prabuseasca din nou", a adaugat acesta.

Oficialul a facut un apel catre oficialii statelor membre ale Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care se vor reuni marti, la Viena, sa mentina  la acelasi nivel cotele productiei de petrol, desi unii dintre acestia cer scaderea productiei pentru a evita ieftinirea titeiului.

Cotatia petrolului Brent, tranzactionat pe piata londoneza, a continuat sa scada la mijlocul sedintei de tranzactionare, pana la 105 dolari/baril.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: