Cum sa devii candidatul preferat pentru urmatoarea avansare
Data publicarii: 08-09-2008 | HR/CariereUn studiu recent realizat de firma de recrutari online Milkround arata ca 98% din angajatii entry-level din Marea Britanie cred ca pentru a fi promovati in cadrul firmei una din conditii este sa stai peste program.
Exista o parere universal-valabila in randul salariatilor ca bunele relatii cu sefii se pot castiga venind mai devreme si plecand mai tarziu de la serviciu. Insa, potrivit expertilor in resurse umane, nu este important in primul rand cat stai, ci ceea ce faci in toate aceste ore. Pentru a obtine o avansare cat mai rapida, ei atrag atentia asupra catorva aspecte ce ar trebui urmarite cu regularitate.
Dezvoltarea unor tinte pe termen scurt si lung. Astfel, vei sti de la bun inceput ce cale ai de urmat. Stabilirea clara a rutei pe care o vrei - a punctului de pornire si a celui de sosire - e un prim pas in construirea carierei. In acest fel ai toate punctele de reper iar devierile sau ratacirile vor fi mai usor de evitat.
Trateaza-ti seful ca pe un client. Fii intotdeuna atent la nevoile lui si straduieste-te de fiecare data sa il multumesti. Daca poti sa faci mai mult decat ti-a zis, iti vei creste considerabil sansele ca in urmatoarea runda de avansari sa te aiba pe lista.
Fii intotdeauna disponibil. Voluntariatul pentru munca in plus si ajutorul dat celorlalti colegi de fiecare data cand au nevoie, nu vor ramane neapreciate decat daca seful direct se simte prea amenintat de zelul tau.
Fa-te vizibil in cadrul industriei in care activezi. Ofera-te sa reprezinti compania la conferinte, expozitii, targuri, astfel incat sa-ti deschizi poarta spre noi oportunitati.
Fii sociabil. Pe parcursul orelor de serviciu bifeza atat o munca bine executata, cat si o buna socializare cu restul colegilor, in primul rand din departamentul tau si apoi din intreaga companie. Participa la toate activitatile sociale organizate de firma, precum teambuilding-uri, petreceri, iesiri la restaurant. O buna relatie cu sefii si colegii te va ajuta sa "aluneci" mai bine spre functia dorita.
Imbraca-te adecvat si asigura-te ca ai o corecta comunicare verbala si nonverbala. Incearca sa-ti mentii cumpatul in momente de presiune, vei fi respectat pentru echilibrul de care ai dat dovada.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri