Citibank transforma subsidiara din Romania in sucursala a Citibank Europe
Data publicarii: 09-09-2008 | Finante-BanciCitibank Romania se transforma din subsidiara a Citibank SUA in sucursala a Citibank Europe, societate cu raspundere limitata inregistrata in Irlanda si care tine tot de grupul american, trecand astfel de sub supravegherea BNR sub cea a bancii centrale irlandeze, arata datele din Monitorul Oficial.
Fosta subsidiara a grupului Citibank va functiona, in urma fuziunii cu Citibank Europe, sub numele de Citibank Europe Sucursala Romania, care va fi in principal supravegheata de Autoritatea de Reglementare Financiara din Irlanda.
"BNR va avea, de asemenea, anumite puteri de supraveghere, limitate, asupra sucursalei CitiBank Romania, in conformitate cu legislatia aplicabila in Comunitatea Europeana, Irlanda si Romania", se mai arata in proiectul comun de fuziune publicat in Monitorul Oficial.
Modificarea statutului Citibank Romania face parte dintr-o fuziune transfrontaliera mai ampla, in care sunt implicate Citibank Europe, Citibank Ungaria, Citibank Slovacia si Citibank Romania.
"Scopul fuziunii este de a facilita infiintarea de catre Citibank Europe a unei sucursale in Romania, urmand ca sucursala respectiva sa detina toate activele si pasivele apartinand in acel moment de Citibank Romania si sa exploateze activitatea desfasurata de Citibank Romania anterior fuziunii", se arata in Monitorul Oficial.
Actionarii Citibank Romania vor deveni actionari ai Citibank Europe, din partea careia isi vor si primi dividendele.
Rata de schimb a actiunilor in vederea transferului, calculata in urma evaluarii celor doua societati implicate in fuziune, este o actiune Citibank Europe in schimbul a aproximativ 168,5 actiuni Citibank Romania. In baza acestui calcul, 418.223 actiuni ale Citibank Europe ar trebui emise actionarilor la Citibank Romania, reprezentand o cota de participare de 5,6% din Citibank Europe.
Citibank Romania a fost evaluata la 276 milioane euro la sfarsitul anului trecut, potrivit proiectului de fuziune.
Capitalul social subscris al Citibank Romania este de aproape 70,5 milioane lei, impartit in actiuni cu valoare nominala de 1 leu fiecare.
Capitalul social autorizat al Citibank Europe este de 5 miliarde euro, impartit in actiuni cu valoare nominala de 1 euro. Capitalul social emis al Citibank Europe este de 7,46 milioane euro, de asemenea divizat in actiuni cu valoare nominala de 1 euro fiecare.
Cei 639 de angajati ai Citibank Romania nu vor fi afectati de modificarea statutului bancii, intrucat procesul nu presupune restructurari.
Citibank, membra a Citigroup, a intrat pe piata din Romania in 1966. Citibank Romania are, in prezent, 8 unitati destinate companiilor si 31 agentii CitiFinancial, destinate populatiei.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri