Bancile fug de studenti

Data publicarii: 09-09-2008 | Finante-Banci

Bancile comerciale ofera cu usurinta imprumuturi pentru orice, dar nu si pentru oricine. Institutiile de creditare sunt extrem de reticente cand vine vorba de bonitatea studentilor, motiv pentru care ofertele dedicate lor se pot numara pe degetele de la o mana.

Daca esti tanar student si vrei sa contractezi un credit pentru studii cu conditii avantajoase, poti constata ca procedeul este mai complex si mai dificil decat in cazul unui credit normal.

Ofertele destinate studentilor sunt aproape inexistente pe piata bancara din Romania. Putine banci, precum BRD, UniCredit Tiriac, BCR, Banca Transilvania, C.R. Firenze sau ING Bank, ofera produse de acest tip.

Pe scurt, un student nu va putea imprumuta bani din banca pentru finantarea studiilor universitare sau postuniversitare decat daca vine cu un girant sau aduce o garantie ipotecara bancii.

In plus, bancile impun conditii suplimentare, acordand credite doar daca studiile finantate sunt urmate la universitati agreate, din tara si din strainatate.
Una dintre aceste banci este si BRD Groupe Societe Generale. Institutia financiara are in portofoliu trei tipuri de credite destinate studentilor. Acestea finanteaza pana la 100% din cheltuielile aferente studiilor postuniversitare, precum masterat, doctorat, MBA sau alte studii aprofundate.

De asemenea, studentii inscrisi in cadrul programului "Work and Travel" cu destinatia Europa sau SUA pot beneficia de un credit de pana la 3.000 de dolari sau 3.500 de euro. Insa rambursarea unui astfel de credit se va face intr-o singura transa, la intoarcerea in tara.

In comparatie, creditele de nevoi personale sunt mult mai usor de accesat, mai ales daca studentul poate face dovada unor venituri constante.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: