Cargus a intrat oficial sub umbrela DHL

Data publicarii: 10-09-2008 | Afaceri

Consiliul Concurentei a autorizat in data de 4 septembrie 2008 preluarea Cargus de catre Deutsche Post World Net, compania mama a DHL International Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

In luna aprilie a acestui an, institutia guvernamentala a initiat procedurile standard de evaluare a termenilor legali aferenti acestei operatiuni si a compatibilitatii acesteia cu mediul concurential din Romania.

Gian Sharp, Managing Director DHL International Romania si Augustin Plesea, Presedintele Cargus, au declarat: "Suntem incantati ca tranzactia a fost autorizata si suntem siguri ca procesul complex pe care l-am inceput in urma cu cateva luni va fi finalizat cu succes".

Conform acordului semnat in luna aprilie, DHL si Cargus isi vor desfasura in continuare activitatea ca entitati separate si isi vor pastra angajatii, brand-ul si tipurile de servicii oferite. Gian Sharp va conduce echipa de management nou formata, in timp ce Augustin Plesea, presedintele Cargus, va continua sa faca parte din echipa de conducere a Cargus.

Procesul de integrare va avea in vedere pastrarea aspectelor pozitive si schimbul de bune practici intre cele doua companii, se mai precizeaza in comunicat. Vor fi initiate proiecte care vizeaza calitatea, imbunatatirea serviciilor si optimizarea costurilor si care vor fi implementate dupa o perioada de analiza minutioasa a afacerii si a proceselor existente.

Avand in vedere diferentele existente in plan operational intre un business international si unul intern, schimbarile se vor concentra pe automatizarea si imbunatatirea proceselor existente, in scopul optimizarii costurilor si imbunatatirii calitatii serviciilor oferite.

Procesul de integrare vizeaza dezvoltarea facilitatilor operationale si a gamei de servicii oferite de Cargus, precum si crearea unei interfete unice care sa asigure, pe termen lung solutii complete de transport si logistica dintr-o singura sursa.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: