ANRE analizeaza posibilitatea majorarii pretului gazelor de la 1 octombrie

Data publicarii: 10-09-2008 | Economie

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a primit din partea Distrigaz Sud si E.ON Gaz Romania cereri de majorare a pretului la gaze naturale, incepand cu 1 octombrie 2008, care sunt analizate in momentul de fata , a anuntat reglementatorul.

"Cererile sunt motivate prin cresterile costurilor la import din trimestrul patru. ANRE considera ca stabilitatea preturilor la gaze naturale este un element important si analizeaza, impreuna cu operatorii, solicitarile acestora. In cursul discutiilor se vor studia toate elementele prezentate de operatori in justificarea cererii lor si se va incerca identificarea si adoptarea celei mai bune decizii, in asa fel incat consumatorul final sa nu fie afectat. Analiza este in curs si decizia urmeaza a fi comunicata public imediat dupa adoptarea unei concluzii finale", se arata in textul comunicatului.

Referitor la aceasta situatie, presedintele ANRE, Gergely Olosz, a precizat ca primirea unor cereri din partea operatorilor nu inseamna automat si modificarea pretului in sensul cresterii acestuia.

Ultima majorare a pretului gazelor pentru populatie a fost integistrata pe 1 iulie cand acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania.

Decizia de ajustare a preturilor a fost luata ca urmare a cresterii costurilor cu achizitia gazelor naturale in perioada ianuarie - iunie 2008, precum si pentru recuperarea partiala a diferentelor de pret inregistrate in aceeasi perioada.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: