Englezii se plang ca au cele mai mici case din Europa

Data publicarii: 12-09-2008 | Diverse

Locuitorii din Marea Britanie sunt nemultumiti de dimensiunile caselor noi, o serie de statistici aratand ca sunt cele mai mici din Europa de Vest, potrivit cotidianului The Guardian.

"Cauza este simpla: Anglia si Tara Galilor sunt singurele state din Europa Occidentala in care nu exista reglementari in privinta spatiului minim al unei case. Toate guvernele din ultimii ani au esuat in adoptarea unei astfel de legi", spune Ellis Woodman, arhitect londonez.

Casele britanicilor sunt, in medie, egale ca dimensiune cu cele din Polonia si cu un sfert mai mici decat cele din Danemarca, conform statisticilor. In cartierele noi sau in curs de constructie, un apartament cu un singur dormitor are o suprafata de 34 metri patrati.

In noiembrie, primarul Londrei, Boris Johnson, are de gand sa propuna reintroducerea obligativitatii respectarii unui spatiu minim construit de 50 de metri patrati pentru toate casele construite in capitala.

De cealalta parte, dezvoltatorii imobiliari au avertizat ca o astfel de lege va duce la cresterea considerabila a pretului si, in consecinta, scaderea pietei, in conditiile in care este deja afectata de criza financiara.

George Trifu