Deutsche Bank vrea sa cumpere Postbank pentru 13 miliarde dolari

Data publicarii: 12-09-2008 | Finante-Banci

Deutsche Bank, cea mai mare banca a Germaniei, vrea sa preia banca rivala Postbank, in urma unei tranzactii in doua parti, a carei valoare se ridica la 13 miliarde euro, au anuntat, vineri, surse apropiate situatiei, citeaza Reuters.

Tranzactia ar deveni a doua din Europa, ca marime, in decursul ultimei luni, dupa ce Commerzbank a cumparat, la inceputul lui septembrie, Dresdner Bank de la Allianz.

Surse avizate au declarat ca Deutsche Bank ar urma sa achizitioneze, in prima faza, 29,75% din actiunile Postbank, pentru aproximativ 57 euro/actiune.

Daca Deutsche Bank isi mentine cota de actiuni detinute sub nivelul de 30%, aceasta nu va trebui sa lanseze o preluare totala, pentru moment. Planul, ce urmeaza sa fie aprobat in urma intrunirii consiliului de supraveghere, de vineri, presupune cumpararea mai tarziu de la  Deutsche Post a actiunilor ramase .

Nu sunt inca clare metodele prin care Deutsche va finanta tranzactia. Banca a inregistrat pierderi de peste 11 miliarde dolari in urma crizei financiare, aceasta devenind una dintre primele 10 banci modiale ce au avut de suferit de pe urma tulburarilor de pe piata de profil.

Deutsche Bank are aproximativ 1.000 de filiale pe teritoriul Germaniei, in timp ce Deutsche Postbank are 850 de filiale proprii si acces la mii de oficii postale unde ofera servicii.

NewsIn