Apple a lansat iPOD eco

Data publicarii: 12-09-2008 | IT&C

Noul iPOD Nano de la Apple contine sticla fara arsenic, nu are PVC si nici mercur sau substante brominate rezistente la foc, fiind o optiune verde pentru cei mai ecologisti, a anuntat Steve Jobs, CEO Apple, citat de GreenBiz.

"Vrem sa fim atenti cu mediul in ce priveste aceste produse, avand in vedere ca transportam multe dintre ele", a spus Jobs. "Suntem in mod constant preocupati de reducerea cantitatii de ambalaje si a carbonului pe care il emitem cand le transportam in jurul lumii. Dar substantele toxice sunt cea mai mare grija a noastra", a adaugat acesta.

Jobs a mai spus ca iPOD-ul Nano este foarte reciclabil, datorita componentelor de aluminiu si sticla. "Noi credem ca aceste iPOD-uri sunt cele mai curate din cate am construit", a mai spus CEO Apple.

Apple vinde deja iPOD-uri cu display-uri cu LED-uri fara mercur si cu componente fara brom. In ultimii ani, compania a pus, de asemenea, pe piata laptopurile MacBook, cu sticla fara arsenic si cu LED-uri fara mercur. Apple are de gand ca, pana la sfarsitul anului, sa elimine complet arsenicul, substantele brominate rezistente la foc si PVC-ul din produsele sale si pune la dispozitia clientilor un program de reciclare gratuita a iPOD-urilor.

De ani se zile, Apple a fost criticata de Greenpeace pentru impactul asupra mediului. In raportul din luna iunie privind companiile de electronice, Greenpeace a dat note mare companiei pentru eliminarea substantelor periculoase din produse, dar i-a dat note mici pentru folosirea energiilor regenerabile, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si folosirea de plastic reciclat.

Noua serie Ipod Nano

Green-Report.ro