AIG vrea sa vanda active in valoare de 20 miliarde dolari

Data publicarii: 14-09-2008 | International

American International Group, cea mai mare companie de asigurari din lume, vrea sa vanda active in valoare de 20 miliarde dolari pentru a remedia depreciarea actiunilor, arata Sunday Times, citat de Reuters.

Publicatia britanica arata ca detaliile planului ar putea fi facute publice luni. Conform Sunaday Times, printre activele ce vor fi vandute se numara si Transatlantic Holdings, grupul de reasigurari al AIG listat la bursa din New York. Swiss Re si Munich Re ar fi interesate de aceasta vanzare.

Wall Street Journal arata vineri ca AIG ar putea organiza o intalnire a actionarilor, luni. Compania a raportat pierderi de pe urma crizei creditelor ipotecare, titlurile AIG suferind o depreciere de 34,5%, vineri.

Incluzand deprecierea majora din aceasta saptamana, valoarea de piata a AIG a scazut la circa 47 miliarde dolari de la aproape 175 milioane dolari in urma cu un an, fiind depasita de companii precul AXA SA, cu o valoare de piata de aproximativ 65 miliarde dolari, potrivit datelor Reuters.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: