Bugatti: Veyron GT va avea 1350 CP!

Data publicarii: 15-09-2008 | Auto

Conform unei note interne Bugatti ajunse pe mana presei, viitorul Veyron GT va avea 1350 de cai si un maxim de 425 km/h.

Desi zvonul circula deja de ceva vreme prin presa auto intrenationala, informatia a devenit "semi-oficiala" la sfarsitul saptamanii trecute: Veyron GT, cea mai sportiva versiune a supercarului francez, va exista in realitate. Mai mult, conform unui document intern oficial care a intrat in posesia jurnalistilor de la Autoblog.nl, Veyron GT va reusi sa loveasca dur in principalii contracandidati la titlul oficial de cel mai puternic model de serie din lume.

Viitoarea varianta supersport a lui Veyron va beneficia de 1350 de cai putere si de 1380 Nm, viteza maxima a modelului care va fi prezentat la Geneva urmand sa fie de 425 km/h.
Cele mai impresionante cifre sunt insa cele ale acceleratiei, respectiv ale distantei de franare. Veyron GT reuseste, astfel, sa urce de la 0 la 100 km/h in 2.4 secunde (cifra identica unui monopost de Formula 1), timpul de franare de la 100 km/h la 0 fiind de (atentie!) 2.2 secunde.

Bugatti Veyron GT

La final, o veste buna pentru detinatorii unui Veyron "simplu", de "doar" 1001 cai putere: acestia nu vor fi nevoiti sa pregateasca alte milioane de euro pentru a-si achizitiona noua versiune, in acest sens fiind necesara o simpla vizita la atelierul Bugatti din Molsheim, Franta. Aici, inginerii constructorului francez de origine italiana vor implementa spiritul GT pe Veyron-ul clasic in schimbul unei sume inca neprecizate.

Leblogauto via Automarket

Ultimele stiri pe BankNews.ro: