Tinerii fara experienta vor 500 euro/luna in PR

Data publicarii: 15-09-2008 | HR/Cariere

Studentii aflati in primii trei ani de facultate care aplica pentru posturi in domeniul relatiilor publice si organizarii de evenimente cer salarii de cel putin 500 de euro pe luna, se arata intr-un studiu realizat de compania de PR Evolore.

Potrivit studiului, 93% dintre tineri nu au experienta potrivita postului pentru care au aplicat sau nu au deloc experienta; totusi, 85% dintre acestia isi doresc un salariu de minimum 500 de euro, majoritatea explicand ca aceasta este suma cu care considera ca ar putea trai decent. Mai putin de 1% dintre cei 2.700 de tineri intervievati de Evolore au incercat sa demonstreze angajatorului la interviu ca ar putea aduce firmei mai multi bani decat salariul cerut, arata studiul.

Tinerii dau vina pentru lipsa de experienta tot pe angajatori, 92% dintre cei chestionati considerand ca firmele selecteaza persoanele cu experienta, astfel ca ei nu au ocazia sa isi demonstreze abilitatile. Doar 12% dintre participantii la sondaj s-au aratat dispusi sa ia parte la proiecte non-profit fara a fi recompensati sau sa accepte salarii mai mici pentru perioada in care acumuleaza experienta. "Sunt multi tineri care vad in primul loc de munca mai ales oportunitatea de a se dezvolta si a castiga experienta, dar unii tineri vad aceasta ca pe un dar din partea companiei, fara sa fie nevoiti sa depuna vreun efort", considera Sorin Roibu, senior consultant pentru compania de executive search Arthur Hunt. Restul de 88% afirma ca prefera sa astepte o oferta mai buna, si, intre timp, sa se lase intretinuti de parinti.

Specialistii in resurse umane au remarcat superficialitatea candidatilor care se prezinta la interviu cu CV-ul tipic, fara sa se fi documentat asupra companiei sau a locului de munca pentru care au aplicat. "Acest fenomen este cauzat de lipsa unei culturi in ceea ce priveste relatia candidat-companie si de numeroasele oferte existente pe piata. Sunt candidati care nu stiu ce salariu sa ceara pentru munca lor si se supraevalueaza", spune Oana Bornaz, CEO pentru dezvoltatorul IT Gecad Technologies.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: