Google vrea sa extinda functia 'Search' si in documentele audio sau video

Data publicarii: 17-09-2008 | IT&C

Google lucreaza la un soft care ar putea permite utilizatorilor motorului de cautare sa obtina rezultate relevante nu doar din continutul text, ci si din continutul video postat pe internet. Programul se bazeaza pe o tehnologie de recunoastere a vocii, iar un succes ar putea sa faca mult mai profitabila divizia YouTube achizitionata la inceputul anului.

Deja Google a facut un prim experiment prin lansarea unei aplicatii online cu ajutorul careia se pot face cautari dupa cuvinte-cheie in discursurile publice ale politicienilor americani. O demonstratie a modului de functionare poate fi gasita aici (http://labs.google.com/gaudi)

Extragerea cuvintelor din fisierele video si determinarea continutului textual pot ajuta motorul de cautare si la asocierea mai potrivita a reclamelor contextuale. Oficialii gigantului online au declarat ca prioritatea din acest an e sa faca YouTube profitabil.

Translatia continutului audio in text va facilita totodata completarea rezultatelor cautarii cu informatii relevante din toate tipurile de documente existente pe internet. In momentul de fata, singura cale de a intelege continutul unui clip sunt explicatiile sau titlul care il insotesc.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: