SAAB 9-XAIR Concept, primele imagini si detalii tehnice oficiale

Data publicarii: 18-09-2008 | Auto

Dupa ce in urma cu cateva zile au aparut informatii despre un concept Saab care urmeaza a fi expus la Paris, producatorul suedez a prezentat masina in cadrul unui eveniment de la Detroit, anunta Motor Authority. 9-X Air este versiunea decapotabila a precedentului concept 9-X BioHybrid, prezentat in luna martie la Salonul Auto de la Geneva.

Nu se stie daca 9-X Air va fi produs in serie insa conceptul indica tendintele in materie de design adoptate de Saab pentru un viitor model care va intra in productia de serie, si care este posibil sa fie denumit 9-1. Noul model ar putea reprezenta o alternativa la Mini-ul celor de la BMW, urmand a fi disponibil atat in versiunea cabrio cat si in cea hatchback.

In ciuda dimensiunilor reduse (4,43 metri in lungime, 1,39 metri in inaltime si 1,83m latime), conceptul reuseste sa ofere suficient spatiu pentru patru adulti si pentru mecanismul de retractare al acoperisului. Luneta automobilului nu este integrata in acoperis asa cum ne-am fi asteptat ci isi face aparitia la apasarea unui buton.

SAAB 9-XAIR Concep

Printre celelalte elementele care ies in evidenta la concept se numara folosirea tehnologiei LED pentru iluminare, cele patru tevi de evacuare si jantele de 21 de inch. Sub capota se gaseste un motor de 1,4 litri supraalimentat, care face pereche cu unul electric alimentat de la acumulatorii lithiu-ion.

Puterea dezvoltata, de 200 de cai, este suficienta pentru a propulsa masina de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 8,1 secunde, viteza maxima fiind de 231 km/h. Consumul automobilului este impresionat, la cei 5 litri necesari pentru o suta de kilometri parcursi, atunci cand este folosit exclusiv motorul pe benzina. Puterea este transmisa rotilor din fata, iar cutia de viteze utilizata este echipata cu ambreiaj dublu.

Antena3