Barclays anunta majorarea capitalului cu 750 milioane lire sterline

Data publicarii: 18-09-2008 | International

Barclays a anuntat ca isi majoreaza capitalul cu 750 milioane lire sterline (aproximativ 1,4 miliarde dolari) prin plasamentul unor actiuni, suplimentar fata de o injectie de 600 milioane lire sterline facuta de investitorii existenti, in cadrul achizitiei activelor Lehman Brothers, arata Reuters.

Majorarea de capital cu 1,35 miliarde lire sterline, in total, va consolida capitalul bancii, afectat de criza creditelor si sub nivelul celor mai multe dintre bancile concurente.

Barclays facuse deja, in iulie, o majorare de capital cu 4,5 miliarde lire sterline, despre care analistii estimau ca va contribui la sustinerea bancii.

Reprezentantii Barclays au spus, joi, ca majorarea de capital ii va da resurse suplimentare, ca sa valorifice intregul potential asociat achizitiei bancii de investitii falimentare Lehman Brothers, astfel incat sa "creeze valoare semnificativa pentru actionarii Barclays".

Miscarea reflecta, de asemenea, o reactie pozitiva a analistilor si investitorilor cu privire la afacerea anuntata marti.

Actiunile Barclays se tranzactionau in crestere cu 4,7%, la 332,75 pence/actiune. Plasamentul de actiuni va fi facut prin intermediul bancilor Credit Suisse, Deutsche Bank si JPMorgan Cazenove.

NewsIn