Lacomia bancherilor a dus la actuala criza financiara

Data publicarii: 19-09-2008 | Finante-Banci

Comisarul european pentru afaceri economice, Joaquin Almunia, a afirmat, joi, ca nu stie cat va dura criza financiara internationala, stigmatizand "aviditatea" bancherilor pe care ii considera responsabili de criza, relateaza AFP.

"Nu stim cat va dura criza", a declarat Almunia, la postul de radio Cadena Ser si a adaugat ca aceasta criza este una structurala, nu conjuncturala. 

Comisarul european a acuzat bancile de investitii, a caror lacomie si avant in a multiplica instrumentele financiare ar fi tocmai cauza crizei actuale. 

"Am participat acum mai multe luni la o reuniune cu bancheri de la bancile de investitii ale caror nume apar acum in ziare. L-am intrebat pe unul dintre ei cum s-a ajuns aici, iar raspunsul lui a fost un singur cuvant: lacomia", a declarat comisarul european. 

"Motivele sunt mai complexe, dar, daca trebuie sa sintetizam totul intr-un cuvant, acesta ar fi", a adaugat Joaquin Almunia.

"Nu putem intinde coarda la nesfarsit ca sa castigam bani, inchipuindu-ne ca nu vor exista consecinte. Este vorba despre o conceptie a dezvoltarii activitatilor financiare, despre o folosire a activelor financiare, a reglementarii financiare care este in criza si este o criza pe care o putem considera structurala", a declarat Almunia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: